Hoppa till innehåll

Böcker

Här ser du några av de böcker jag gjort.

Upplev Sveriges Historia, 2011, Bonniers
Text: Dick Harrison
Foto: Mikael Gustafsson
Utgivningsår: 2011, har tryckts i fyra upplagor, den senaste 2022. Förstaupplagan på 58 000 ex är slutsåld, har sedan tryckts i ytterligare ca 20 000 ex.

Ett bildverk omfattande ca 100 platser i vårt avlånga land. Från vår tidigaste historia med hällmålningar fram till nutidens glasbruk. Från slott och herresäten till små gårdar som övergavs under digerdöden. Kloster, domkyrkor, medeltidskyrkor, fästningar, fort och bergrum. Runstenar, gruvor, världsarv och slåtterängar i 1700-talslandskap, allt finns att upptäcka i denna bok.

Upplev Sveriges Natur, 2014, Bonniers
Text: Martin Emtenäs
Foto: Mikael Gustafsson
Utgivningsår: 2014, har tryckts i tre upplagor, den senaste 2022, förstaupplagan på 35 000 ex är slutsåld, har sedan tryckts i ytterligare ca 20 000 ex.

Ett bildverk omfattande ca 100 platser i vårt avlånga land. Från Falsterbo i söder till Abisko i norr. Här finns kända nationalparker, okända naturreservat och miljöer från kust till fjäll. Vi ser den otroliga mångfald naturen har från oansenliga lavar som bokvårtlav och bokkantlav till björn och älg. Vi träffar lövgrodor, sillgrisslor och fjällrävar, allt finns att upptäcka i denna bok.

Ohsabanan och Rusken runt, eget förlag
Text: Mikael Gustafsson och Lars-Erik Gustafsson
Foto: Mikael Gustafsson
DVD: Lars-Erik Gustafsson
Utgivningsår: 2009, tryckt i 2000 exemplar, slutsåld (några ex. kan fortfarande finns på Ohsabanans café)

Läs om den fantastiska historien om hur en smalspårig 600 mm järnväg som låg på världsutställningen i Paris så småningom kunde hamna i den småländska storskogen. Det är också berättelsen om hur ett gäng entusiaster kunde göra om järnvägen från industribana till turistbana.
Vi får också en presentation av natur och kultur längs järnvägen och kring sjön Rusken med orkidéängar, fåglar, Nydala klosterkyrka och träd som kunde bota sjukdomar.