Hoppa till innehåll

Om mig

Mikael Gustafsson fotograf

Fotograf sedan 50 år…

Bor i Hästveda i norra Skåne. Född 1968, uppväxt i Skene i Västergötland. Jag fick min första kamera 1974 (Kodak instamatic) men gick snart över till Pentax MX och svartvit-fotografering under 80-talet med egen labb hemma i källaren. På 90-talet blev det diafilm och 1999 blev jag invald i Naturfotograferna/N. Jag har suttit /N:s styrelse i 12 år. Motiven har varierat genom åren och jag gillar att fotografera natur, men har även plåtat historiska platser och ”det övergivna Sverige”. Ledstjärnan har alltid varit att jag fotograferar det som intresserar mig och som jag brinner för.

Jag gillar att variera mitt arbetssätt och blandar gärna makro, landskap, wildlife, övergivet osv. Jag har jobbat professionellt med foto sedan mitten av 90-talet och jobbar deltid som fotolärare på gymnasiet. Där blir det mycket diskussioner om komposition, ljus osv. och jag undervisar i både det praktiska som bröllop, porträtt, reportage men även redigering i Photoshop, Lightroom, Indesign, Topaz mm.

Jag har gett ut flera fotoböcker som du kan läsa mer om under ”Böcker” i menyn och publicerat bildartiklar i Land, Tidningen Vi, Sydsvenskan, Dagen nyheter, Ica-kuriren mm. Mina bilder säljs via TT som köpt upp Naturfotografernas Bildbyrå.

Jag har haft många fotoutställningar, både själv och ibland tillsammans med andra. Den senaste var i Tulseboda kulturhus, Kyrkhult sommaren 2023 tillsammans med konstnären Gunilla Mann.